Naš cilj je da naši gosti budu zadovoljni ...
... ponesu lepe utiske i sećana na boravak kod nas.
Izuzetno nas raduje kada naši korisnici ponovo dođu ...
... jer to znači da je naš cilj ostvaren!
Dobro došli!

Plaže u Zelenici

U Zelenici postoji nekoliko različitih plaža - šljunkovite, kamenite, peščane, betonske. Sve osim betonskog dela imaju postepeni ulazak u more (plićak) tako da su pogodne za decu i neplivače. Na svakoj plaži postoji plažni bar i mogućnost iznajmljivanja plažnog imobilijara. Sve plaže su navedene od pravca Meljina prema Kumboru.

Plaža Lalovina

Ovo je po mnogima najlepša plaža u Zelenici, bar za ljubitelje netaktnute prirode. Nalazi se između Zelenike i susednog mesta Meljine, u podnožju istoimenog brda, izolovana od magistrale, automobila i buke. Plaža je uvučena u stene, sa krupnim kamenjem, okružena zelenilom koji stvara prirodan hlad. Pored autentičnog prirodnog ambijenta, ova plaža je poznata po najčistiojoj vodi u ovom delu zaliva.

Na plaži:
- Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana
- Plažni bar

Zelenika
Više

Istorija
Više


Crkve i manastiri
Više
 


Glavna plaža

Ova plaža ustvari ima nekoliko naziva: Sarajevska, plaža kod starog hotela, Plava tišina, Marinero.

Desna strana, prema plaži Lalovina, je Plaža ispred starog hotela. Ovo je najatraktivnija lokacija u Zelenici gde je i izgrađen prvi hotel na crnogorskoj obali davne 1902. godine. Nakon veoma interesantne prošlosti i nekoliko vlasnika, hotel je trenutno napušten (između ostalog hotel je nekad bi Sarajevsko dečije odmaralište, otud naziv "Sarajevska plaža").

Ispred hotela je prostrana plaža sa šljunkovitim, betonskim i kamenitim delom (krupno kamenje) i tri doka. Idealna je za ljude koji ne vole urbane plaže i gužvu. Iza hotela je veliki park sa više od 100 godina starim drvećem koje stvara prirodnu hladovinu i mir. ovo je takođe veoma povoljno za porodice sa malom decom i bebama.

Dalje u nastavku je plaža Plava tišina koja se nalazi ispred istoimenog kafića. Postoji peščani deo, pogodan za porodice sa decom i neplivače, i betonski deo stecište omladine. Između betonskog i peščanog dela je dok, takozvano Mulo, gde pristaje turistički brodić za izlete "ORCA".
Pored Plave Tišine je Cafe Marinero ispred kog je istoimena betonska plaža.

Ljubitelji sportskih aktivnosti ovde mogu naći vaterpolo teren sa golovima, koševe, stoni tenis.
​​
Na plaži:
- Plava tišina kafić i restoran
- Marinero plažni bar
- tuševi
- teren za vaterpolo
- iznajmljivanje ležaljki i suncobrana
- ​pristanište za turistički brod "ORCA"

 


Plaža 357

Ovo je mala ali veoma lepa šljunkovita plaža. Nalazi se pored Luke Zelenika i marine, blizu magistralnog puta. Zaštitni znak ove plaže su visoke palme koje stvaraju ugodnu i prirodnu hladovinu. Kuriozitet Plaže 357 je duži plićak, pogodan za decu i neplivače.

U hladu palmi, nalazi se istoimeni kafić i igralište za decu.
​​
Na plaži:
- Plažni bar 357
- igralište za decu
- iznajmljivanje ležaljki i suncobrana

 


Plaža Zmijice

Plaža Zmijice - velika peščana plaža sa dokom za skakanje, a sa druge strane doka je šljunkoviti deo. Na plaži se takođe nalazi bar.

Ovo je poslednja plaža u nizu i nalazi se na granici sa susednim mestom Kumbor.

Središnji deo plaže zauzima veliki dok, pogodan za skakanje u vodu.

Sa desne strane je peščani deo, pogodan za porodice sa decom i neplivače. Leva strana je sa kamenitim delom, ne toliko urbanizovana pa samim tim i sa manje gužve.

Na plaži takođe postoji plažni bar.

Na plaži:
- ​Tuševi
- Plažni bar
- iznajmljivanje ležaljki i suncobrana